2008. jan. 24.

Akkor és most

Ráadásul mindkettő fekete, csak az egyik jobbra, a másik meg balra. A Lamborghini Countach és a Ferrari 599 GTB.


Bármennyire is rajongok az 599 GTB iránt, szerintem nem fog annyira ütni 30 év múlva, mint amennyire most üt a Countach. Ez van.

6 hozzászólás:

Juhász Márton írta...

Nagyon szép képek! (és az az oldal, ahonnan szedted az tele van ilyenekkel!!!)
Szerintem az 599 nagyon jól sikerült, szal szerintem lehet, hogy ugyan akkora sikere lesz 30 év múlva, mint a Lambónak!

Névtelen írta...

Én viszont teljesen egyetértek Petivel. A Countach a maga idejében olyan volt, hogy ha megláttad, megállt benned a levegő, a kisgyerekek meg az anyjuk szoknyája mögül kukucskálva merték csak nézni... Bár mai szemmel nézve kétségtelenül "nem friss", mégis van benne valami, ami megfogja az embert, valami, amiért elismerően lehet bólintani. Az 599 pedig kétségtelenül szép, de az 599-féle "szép-kategóriába" még vagy 20 autót be tudnék tenni...

Peti írta...

Nem beszélve a Countach semmivel sem összekeverhető formájával. Az 599 GTB meg szerintem kicsit hasonlít a Toyota Suprára és ezt azóta így gondolom, mióta megláttam róla az első képeket. Ennek ellenére persze fantasztikus ez tény.

PAStheLoD írta...

Nincs mese, ez a Countach így vizuálisan mindenkit az aszfalt alá DÖmGÖL :) Egyszerűen robosztus, vad, nagy.. és jóval futurisztikusabb, mint a 599 IMHO :]

A Ferrari olyan, mint egy női szappanosflakon, ilyen szép göNbölyded. Mondjuk annak tényleg nagyon szép ^-^

Névtelen írta...

A Countach-ban az a jó, hogy direkt körberöhögi az aerodinamikát a formájával.

Névtelen írta...

Most nem azért, de iylen szempontból szerencsétlen dolog pont az 599GTB-vel összehasonlítani..nem egy kategória a kettő. Ha jól tudom az 599 az 575/550 utódja, nem épp a meghökkenéts és a "szupersport" megalkotása volt a cél. Ez egy gran turismo, a dolga, hogy a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben A-ból B-be vigye a gazdáját és a versenypályán se mondjon szégyent. Erre a célra az 599GTB pedig tökéletes. A formája pedig pont ezt hivatott tükrözni, szép, elegáns, kiforrott és ott rejtőzik benne a sportosság is.
Ha innen nézzük a dolgot akkor majd meglátjuk mekkorát fog ütni egy Enzo v FXX 30 év múlva...