2007. okt. 19.

Luxusautóshow 2007 - frissítve

Na, akkor a beszámolóm. Szóval a megnyitót kicsit lekésve, olyan 1 óra körül értünk oda, de már akkor is elég sokan voltak, köszönhetően annak, hogy a tavalyi kissé húzós 10 ezres jegyárat 5 ezerre vitték le. Ami persze még mindig jó annak, aki kisebb tömegben szeretné ezeket az autókat megnézni. Még jó, hogy kaptam meghívót.

Tehát kapásból a szupersportautóknál kezdtünk, ezek a tuningolt csodák engem nem nagyon érdekeltek a másik pavilonban. Először a CCGT-re kaptam fel a fejem, gyönyörű volt. Aztán onnan már csak egy lépésre volt a Ferrari stand, ami szerintem valami hihetetlenül igényesre volt megcsinálva, kb. mint a nagy autószalonokon. Ott figyelt egy FXX is, amit aztán lecseréltek egy 599 GTB-re. Még jó, hogy nem maradtunk le róla, nagy kár lett volna.

Voltak elég durva versenyautók is, a Koenigsegg motoros Leblanc volt talán a legbrutálisabb, de a Gumpert Apollo, és a Ferrari F1 sem volt piskóta.

A tuningcégek is szép számú autót hoztak, a Hamann és a Mansory igazán kitett magukért. A 3-as BMW-be épített M5 V10 kegyetlen volt, a BF Performance féle Lamborghinikről meg ne is beszéljünk.

Na és akkor az FXX. Egyszercsak sétálunk a büféből a Maseratik felé, amikor egy nagy tömeget látunk, ami mellett gurul az FXX.

Közelebb érve látjuk, ketten tolják. Na, fellelkesedtünk, hogy hátha beindítják, gyorsan futás utána. Sorra lövöm a képeket, már kinnt állunk a parkolónál, amikor meglátjuk a trailert, amire fel akarják pakolni. Ekkor mondták, hogy nem indítják be. Hosszas szenvedés után feltették a trailerre és itt jött a probléma. Már nyitotta volna ki az egyik tolóember az ajtót, hogy a tulaj, aki eddig benne ült és kormányozott kiszállhasson egy ilyen karistolós, karc hangot hallottam, aztán egy elfojtott fuck kiáltást. Nem vették észre, hogy nem tolták eléggé előre az autót, és az ajtó nekiütődött a trailer egyik oldalsó tartóoszlopának. Szívás, még jó, hogy nem történ különösebb sérülés.

Persze a volt pár paraszt is, mi mást várhattam volna. Pl. tök jó volt, hogy pár autóba bele lehetett ülni a Lamborghini standnál. (Gallardo Spyder, 997 Carrera 4s). Persze valakinek a Superleggera kellett, és már nyitotta is az ajtót, amikor a hostess lány szólt neki, hogy abba nem szabad beülni. Oké, a lány elmegy, de a srác már nyitja is az ajtót és pattan be. Kiabálnak neki, hogy másszon ki azonnal, persze ő erre nem hallgat, és élvezi az alkantarát maga alatt.

Összességében persze nagyon jó volt, és még két hatalmas Zonda F plakátot is sikerült bezsákolni, ami már kinnt is van a falon. Ja és a legfontosabb, hogy a képeimet ITT megnézhetitek.

Az origo is készített egy jó kis összeállítást, az FXX-es képen még én is feltűnök :) Van videó is, amit a traileres ajtókarcolós rész miatt is érdemes megnézni. Ha erősen hallgatóztok, hallhatjátok amint elnyom egy fuck-ot a srác.
Bónusz poén, az A5.hu-nál nem tudják helyesen leírni Horacio Pagani nevét. Pedig a Koenigsegg bonyolultabb. Ez azért elég ciki.

5 hozzászólás:

Juhász Márton írta...

MI az FXX-et el is vitték???
Én csak vasárnap megyek... Akkor már nem lesz kint??? :S

Névtelen írta...

Igen, azt megvették 550 millióért. Hát, sztem elég nagy kíszúrás az emberekkel, h a tulaj egyből el is viteti az autót és nem várja meg a kiállítás végét, lehetőséget adva másoknak is az autó megtekintésére. Ahogy olvastam, azért a sors megbosszúlta:D
Peti: a képeken nem látom az Exelerot, nem is volt kint?

Peti írta...

Exelero nem volt, csak az az autó amit a STOLA csinált és kb egy az egyben az Exelero.

Juhász Márton írta...

Tényleg Bugatti van??? :P (remélem, meert olyat élőben még nem láttam...)

Peti írta...

nincs